Legfrissebb

Zuhanunk! Kína újra bannolta a bitcoint!

A kínai központi bank alá tartozó három szövetség, a Kínai Internet Pénzügyi Szövetség, a Kínai Bankszövetség és a Kínai Fizetési és Elszámolási Szövetség szinte elismerte, hogy a bitcoin hét éve tartó tiltása újabb tiltást igényel.

Utasították a pénzintézeteket, hogy ne vegyenek részt kriptotranzakciókban, és intézkedjenek, ha azt gyanítják, hogy egy tranzakció kriptoval kapcsolatos, durva fordításban ez áll:

“A pénzintézeteknek, pénzforgalmi intézményeknek és más tagegységeknek hatékonyan meg kell erősíteniük társadalmi felelősségüket. Nem használhatnak virtuális valutát termékek és szolgáltatások árazására, és nem köthetnek virtuális valutákkal kapcsolatos biztosítási üzleteket, illetve nem vonhatják be a virtuális valutákat a biztosítási felelősség körébe. Közvetlenül vagy közvetve nem nyújthatnak az ügyfeleknek virtuális valutához kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat, ideértve többek között a következőket: virtuális valuta regisztrációs, kereskedési, elszámolási, elszámolási és egyéb szolgáltatások nyújtása az ügyfelek számára; virtuális valuta elfogadása vagy virtuális valuta fizetési és elszámolási eszközként való használata; virtuális valutacsere-szolgáltatások fejlesztése RMB-vel és külföldi valutákkal; virtuális valuta tárolási, letétkezelési, jelzálog- és egyéb üzleti tevékenységek fejlesztése; virtuális valutához kapcsolódó pénzügyi termékek kibocsátása; virtuális valuta befektetési célpontként való használata trösztök, alapok stb. számára.

A pénzügyi intézményeknek, a pénzforgalmi intézményeknek és más tagegységeknek hatékonyan meg kell erősíteniük a virtuális valuta tranzakciós alapok felügyeletét, támaszkodniuk kell az iparági önfegyelmi mechanizmusokra, meg kell erősíteniük a kockázati információk megosztását, és javítaniuk kell az iparági közös kockázatmegelőzés és ellenőrzés szintjét. Ha a törvények és rendeletek megsértésének nyomaira bukkannak, akkor az eljárásokkal összhangban haladéktalanul korlátozásokat, felfüggesztéseket vagy eljárásokat kell elfogadniuk. Szüntessék meg a vonatkozó tranzakciókat, szolgáltatásokat és egyéb intézkedéseket, és jelentsenek az illetékes szervezeti egységeknek; ugyanakkor aktívan használják a többcsatornás és diverzifikált hozzáférési módszereket az ügyfelek nyilvánosságának és a figyelmeztető oktatás erősítésére, és kezdeményezzék a virtuális valutákkal kapcsolatos kockázatokra vonatkozó figyelmeztetéseket.

Az internetes platformok vállalati tagegységei nem nyújthatnak olyan szolgáltatásokat, mint például online üzlethelyiségek, kereskedelmi megjelenítés, marketing és reklám, valamint fizetett elterelés a virtuális valutával kapcsolatos üzleti tevékenységekhez. Ha a kapcsolódó problémákra utaló nyomokat találnak, haladéktalanul jelenteniük kell az illetékes szervezeti egységeknek, és technikai támogatást kell nyújtaniuk a kapcsolódó vizsgálatokhoz, valamint a vizsgálatokhoz és segítségnyújtáshoz.”

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

CurrencyRate

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!