Legfrissebb

Vitalik Buterin 1 milliárd dollárt adományoz Shiba Inu érmében Indiának a COVID elleni harcra

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin több mint 1 milliárd dollár értékű Shiba Inu (SHIB) tokeneket küldött egy jótékonysági szervezetnek, amely az Indiában folyó COVID elleni küzdelmet finanszírozza.

Ezen kívül más “petcoinokat” és “memecoinokat” is küldött a nyilvános címére több más jótékonysági szervezetnek.

Epikus kripto adományozás @VitalikButerin által!

Minden AKITA token a Gitcoin Community Multi-Sig-nek.
13,292 ETH a Givewellnek
1000 ETH + az összes ELON token – Methuselah Alapítványnak
1050 ETH – MIRI (AI safety org)
500 ETH + a SHIB 10%-a – @CryptoRelief_
500 ETH – Charter Cities Institute

A Shiba egy úgynevezett “Dogecoin Killer”, amely a hónap elején elérte a 12 milliárd dolláros marketcapot. Buterinnek a projekt alkotói még 2020-ban elküldték a coin teljes készletének 50%-át, hogy “elégessék” a tokeneket (vagy kivonják őket a forgalomból).

Buterin pedig kitartott, egészen a mai napig. Nem úgy döntött, hogy eladja és megtömje a zsebeit, mint egy aljas bankár, hanem helyette az indiai koronavírus elleni jótékonysági szervezetnek adományozta – ezzel az egyik legnagyobb COVID adományt téve világszerte, ami magánszemélytől érkezett.

Az ország a világ egyik legsúlyosabb COVID-válságával néz szembe, naponta átlagosan több mint 3 millió új vírusos esetet jelentenek (az elmúlt héten).

Hiány van oxigénpalackokból, kórházi ágyakból, és úgy tűnik, még pénzből is. Az oxigénpalackok különösen a politikai kötélhúzás tárgyává váltak, mivel a kormánypárt tagjai állítólag még a saját maguk (és a rájuk szavazó emberek) számára is felhalmozzák a készleteket.

A kriptosok közbeléptek, hogy segítsenek. Múlt héten Sandeep Nailwal, a Polygon nevű, Delhiben működő layer-2 blokklánc cég társalapítója elindította a “Covid relief kampányt”, hogy kripto adományokkal segítse az országban a hátrányos helyzetűeket. Az adományozók,  Bitcoin, Dogecoin, Cosmos, Tezos, Solana, Litecoin és még sok más közül választhatnak.

Buterin korábban több mint 640 000 dollár értékben adományozott Ethereumot (ETH) és Maker-t (MKR) az Indiában kialakult koronavírusos helyzet leküzdésére létrehozott segélyalapba.

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

CurrencyRate

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!