Legfrissebb

Kripto-projekt egy wyomingi egyetemen

A Cardano lehet az egyik érintett kriptovaluta, hiszen korábban az IOHK alkotta meg a Wyomingi Egyetem blokklánc laboratóriumát.

Wyoming kiemelt állam a kriptovaluták tekintetében. Az Amerikai Egyesült Államok 44. tagállama korábban elismerte a kriptokat legális fizetőeszközként. 2020 végén az a bitcoin párti Cynthia Lummis lett újra a szenátor, akinek közismertek kriptovalutás befektetései. Egyébként a kedvező szabályozási keretek miatt Wyomingba tette át székhelyét a Ripple is, nemrég pedig a kormányzó aláírt egy olyan törvényt, amely 4 millió dollárt különít el stake-elésre. A projektet a Wyomingi Egyetem fogja irányítani.

Fő céljuk ezzel természetesen a profitszerzés, ugyanakkor az állam valóban komolyan foglalkozik a projekttel, hiszen létrehoznak egy kriptovaluta-tanácsadói bizottságot, amelyben az állam befektetési vezetője, illetve blokklánc-szakértők és egyetemi tisztviselők is helyet kapnak majd.

A koronavírus-járvány az oktatási költségvetést sem kímélte, ezért szükségük van újabb bevételekre. A 4 millió dollárt node-ok létrehozására és működtetésére fordítják majd, illetve a staking poolok segítségével kriptovalutákat is szereznek. A staking poolok lényege az, hogy a blokklánc felhasználói összefognak, és együttesen használják erőforrásaikat új blokkok validálására, ezzel növelik annak esélyét, hogy a “jutalmat” ők kapják meg. Előbb működési költségeiket kívánják fedezni, később a szerzett haszonból 4 millió dollárt az egyetem stratégiai projekt alapjába tesznek, a maradék pedig egyéb egyetemi és állami kriptoprojektekbe kerül. Az előbbiből terveik szerint az egyetemi épületek számát is tudják bővíteni.

Wyoming elköteleződése a kriptovaluták iránt egyre egyértelműbbé válik a nagyközönség számára.

– Bereczki Rita –

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

CurrencyRate

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!