Legfrissebb

DOGE – Kíváncsi vagy, miért vált olyan híressé egy poénból indult kriptovaluta?

Miért izgatja még Elon Muskot is a Dogecoin? Hogyan indult?

Billy Markus és Jackson Palmer egy olyan fizetési mechanizmus kifejlesztésének szándékával kezdték a projektet, amely teljes mértékben kívül esik a hagyományos bankrendszeren.

A DOGE-t két portlandi programozó hozta létre poénként, be akarták mutatni, mennyire egyszerű létrehozni egy kriptovalutát aminek akár nagyobb értéke is lehet. Remélték továbbá, hogy híresebb lesz mint a Bitcoint. Weboldalukat több mint 1 millióan látogatták az indulás után.

A DOGE, a bevezetése utáni első hónapban megháromszorozódott.

Az árfolyam,  az első hónapban 300 százalékkal tudta növelni az értékét. 0,00026 dollárról 0,00095 dollárra kúszott, ami kiváló eredmény egy csak néhány hete létező kriptovaluta esetében. Annak ellenére, hogy Kína a kriptovaluta-kereskedelmet legutóbb betiltotta,- amely negatív hatással volt az egész piacra, – az emelkedés nagy meglepetés volt!

Persze érték negatív hatások is, mikor egy hacker milliónyi DOGE-érmét lopott el egy tárca feltörésével. A zuhanás evidens volt.

A 2017-es bikapiac alatt a DOGE ára 0,017 dollárig emelkedett, ami remek eredmény egy viccből indult projekt számára. A 800 százalékos drágulás 2021-ben következett be, elsősorban a Reddit tömegnek köszönhetően, amely egy összehangolt hype volt és magasra repítette az árat.

Elon Musk természetesen hozzájárult népszerűségéhez ebben az évben azáltal, hogy Twitter-bejegyzéseiben sokszor hivatkozott DOGE-re, sőt DOGE kutya mémeket is közzétett. Minden alkalommal drámai módon emelkedett a kriptovaluta árfolyama.

A DOGE az internet mémje, amely az idő múlásával egyre komolyabbá vált. Kíváncsiak vagyunk a folytatásra!

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

by CurrencyRate.Today

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!