Legfrissebb

Cardano (ADA) HODL-erek számára újabb remek hír, elindul az “Alonzo Blue”

A Cardano (ADA) blokklánc mögött álló vállalat, az Input Output Hong Kong bejelentette, hogy elindította a Cardano Alonzo frissítésének tesztjét, amely intelligens szerződéseket integrál a hálózatba, és lehetővé teszi, hogy decentralizált pénzügyi alkalmazásokat fogadjon.

Ahogy arról a TheStreet beszámol, az Alonzo hard fork a hálózat következő lépése a frissítések sorozatában, amelyek lehetővé teszik az okos szerződések bevezetését. Ezek az okos szerződések lehetővé teszik majd, hogy a Cardanora DeFi alkalmazásokat lehessen építeni, így az Ethereummal, a Binance Smart Chainnel, a Polkadot-tal és a Solanával versenyezhet.

Az Alonzo hard fork a hálózat “Goguen” korszakának része, amely Joseph Goguen, a Kaliforniai Egyetem és az Oxfordi Egyetem amerikai informatika professzoráról kapta a nevét. A Goguen-korszak a Shelley-fázis után következik, amelyben a Cardano decentralizált blokklánccá vált, és a közösség tagjai validátorok lettek.

Az Alonzo több fázisban fog bevezetésre kerülni, és minden egyes fázisban egyre többet nyit a nyilvánosság felé, amíg teljesen integrálódik. Az első, a kék, az, amelyet egyelőre a teszthálózatban vezetnek be. A folyamat a hírek szerint összesen 90 napot vesz igénybe, és így az okosszerződések augusztus végére válnak lehetővé a Cardanon.

Ahogy arról a CryptoGlobe is beszámolt, a Cardano hálózat nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen már egymillió pénztárcát hoztak létre rajta. A mérföldkövet egy olyan időszakban érték el, amikor naponta több ezer új pénztárca jön létre, mivel feltehetően egyre több felhasználó csatlakozik a hálózathoz az okosszerződések bevezetését várva.

Az Alonzo teszthálózat a Cardano fejlesztői honlapja szerint a következő hetekben folyamatosan bővülni fog, hogy még több felhasználót vonjon be, és új funkciókat integráljon a bevezetés előtt. Más hálózatokhoz hasonlóan az okosszerződések engedélyezése után néhány Ethereum-alapú DeFi projekt is elindulhat a Cardanon.

Az Ethereum jelenleg vezető szerepet tölt be a decentralizált pénzügyek terén, de magas díjai miatt a kisebb befektetők kiszorultak a területről. Az olyan versenytársak, mint a Binance Smart Chain és a Solana alacsonyabb tranzakciós díjaik miatt egyre nagyobb piaci részesedést szereznek. A Polygon, egy Ethereum layer-two skálázási megoldás, szintén megugrott az utóbbi időben.

Az Input Output Hong Kong nevezetesen azt is bejelentette, hogy elindít egy konvertert, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy az Ethereum blokkláncról ERC-20 tokeneket cseréljenek egyenértékű Cardano alapú tokenekre, hogy a Cardano hálózat protokolljaival interakcióba léphessenek.

A Cardano ADA árfolyama az elmúlt hónapokban robbanásszerűen megugrott. A CryptoCompare adatai azt mutatják, hogy az elmúlt 12 hónapban a kriptopénz hatalmas, 2900%-os emelkedést ért el, még azután is, hogy a közelmúltbeli kriptopénz piaci összeomlás hatással volt az árfolyam teljesítményére.

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

by CurrencyRate.Today

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!