Legfrissebb

Az Európai Parlament napirendjére tűzte a kriptoeszközök piacának szabályozására irányuló új rendelet vitáját

Az Európai Parlament Gazdasági Bizottsága mai napirendjére tűzte a kriptoeszközök piacának szabályozására irányuló új rendelet vitáját.

A kriptovaluták olyan digitális fizetőeszközök, amelyeket elektronikus úton hoznak létre és tárolnak. Ez egy forradalmi megoldás, amelynek kapcsán újfajta pénzügyi szolgáltatások fognak teret nyerni a közeli jövőben. Az érem másik oldala, hogy ezen fizetőeszközök mögött nem áll központi bank, illetve kormány által nyújtott állami garancia, csak egy üzleti vállalkozás tőkeereje – ezért alkalmazásuk jóval kockázatosabb. Az ellenőrzés hiánya és a rendszer nehezebb átláthatósága a bűnözők számára is vonzerőt jelenthet. Épp ezért kiegyensúlyozott megközelítésre van szükség ezen az új, és veszélyektől sem mentes területen.

A legfontosabb a fogyasztók és a befektetők védelme, az új technológiák biztonságos működtetésének szavatolása. Ugyanakkor túlszabályozással sem szerencsés akadályozni az innovációt, hisz ezáltal a cégek nehezebben juthatnának alternatív finanszírozási lehetőséghez, csökkenne Európa versenyképessége és indokolatlan előnyhöz juttatnánk a globális versenytársakat a modern pénzügyi szolgáltatások területén.

Egyetértek ezért Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel, aki hangsúlyozta, hogy „a kriptovalutákkal kapcsolatban a tagállamokkal közös megközelítésre van szükség annak érdekében, hogy megértsük, hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni az általuk teremtett lehetőségeket, és kezelni az általuk esetlegesen jelentett új kockázatokat”. Remélem, hogy ez fogja vezérelni a szakbizottság munkáját is – írja Győri Enikő.

Legfrissebb

Hírbeküldés - hírközlés

Ft 10.000 /alkalom
Szeretnéd, hogy leközöljünk egy általad írt hírt, információt vagy egy eseményt? Nincs más teendőd, mint kifizetni a fenti összeget és megjelentetjük a kért tartalmat.
  • Amint az összeg kifizetésre kerül, felvesszük veled a kapcsolatot! A befizetésről számlát állítunk ki, melyet elektronikus úton juttatunk el hozzád!

Árfolyamok

CurrencyRate

Ne maradj le semmiről!

Hírek, események, elemzések, oktatás, VIP infók!